Hoppa till innehåll

Kalla och torra fötter

Det är händer och fötter som först blir kalla när lufttemperaturen sjunker.

Varför fryser jag om fötterna?

Kroppen drar ihop blodkärlen i händer och fötter för att spara på värmen i resten av kroppen. Samma sak händer om du är spänd eller nervös. Även hur din kropp är byggd kan påverka om du känner dig kall eller varm i huden.

Händer och fötter blir också kalla om du sitter stilla. När du rör dig och blir varm så blir också händer och fötter varma. Även rökning påverkar cirkulationen negativt och gör att blodkärlen drar ihop sig, vilket gör att händer och fötter blir kallare.

CCS Warming Foot Cream mjukar upp stela, ömma och kalla fötter samtidigt som den effektivt mjukgör och motverkar torrhet.

Fotkrämen passar även utmärkt för en stimulerande och värmande massage. Lyxig och fräsch spa-inspirerad doft av lavendel, enbär och frisk citrus. För ökad effekt kan du testa att applicera den precis efter duschen på handdukstorra fötter. Om huden är lite fuktig så kan du känna av den värmande effekten av krämen ännu mer.

Om dina fötter är mycket torra och har förtjockad hud så kan det bidra till att det inte blir en lika stor effekt av de värmande egenskaperna. Då kan du ändå fortsätta använda produkten på grund av dess mjukgörande och återfuktande egenskaperna.

Om du har mycket torra fötter eller förtjockad hud, testa CCS cracked heel repair för att få mer effekt på den förtjockade huden tack vare produktens exfolierande egenskaper.