Hoppa till innehåll

FAQ

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR

Hur bör en daglig fotvårdsrutin se ut?

Fötterna tar oss motsvarande fyra varv runt jorden under vår livstid. Det är många steg, ungefär tre miljarder. Dina fötter bär upp dig varje dag. De är helt enkelt fantastiska vardagshjältar som vi ska ta hand om dagligen. Det behöver inte vara så krångligt utan med några enkla åtgärder så kan du få fina och mjuka fötter snabbt.

Här bjuder vi på sju fotriktiga tips:

  • Tvätta dagligen
  • Torka mellan tårna
  • Använd strumpor som andas
  • Använd fotriktiga skor
  • Fila måttligt
  • Fotgymnastik
  • Smörj med anpassad produkt

Var kan man köpa CCS produkter?

På alla apotek, både i fysiska butik och online.
Apotek Hjärtat
Apoteket AB
Apoteksgruppen
Kronans Apotek
Lloyds
Apotea
Meds
CCS fotvårdsprodukter säljs även av utvalda fotterapeuter.

Vad innehåller produkterna?

Samtliga produkter säljs på apotek och ingredienserna är därmed kvalitetstestade enligt apotekens rigorösa krav. Alla produkters ingredienser skiljer sig åt, men gemensamt för många av CCS fotvårdsprodukter är att de innehåller fuktbindande karbamid.

Vad är karbamid?

Karbamid är en av de komponenter som kallas hudens naturliga fuktbindare (NMF). När huden blir torr råder ofta brist på karbamid. I det yttersta av överhudens skikt finns karbamid/urea naturligt (cirka 7%). Karbamid finns även i vår urin (cirka 2%) och det är en slutprodukt i proteinnedbrytningen. Karbamiden i CCS produkterna är framställd på syntetisk väg. Inom vården är karbamid väl accepterad, denna väldokumenterade ingrediens hjälper till exempel mot atopiskt eksem.

Vad är mjölksyra?

Mjölksyra är en av de komponenter som kallas hudens naturliga fuktbindare. I det yttersta av överhudens skikt finns mjölksyra naturligt (cirka 12%). Mjölksyra har också en positiv effekt på hudens cellförnyelse. Som bekant bildas också mjölksyra i våra muskler vid nedbrytning av kolhydrater.

Är några av CCS produkter ekologiska?

Vi marknadsför inte CCS produkter som ekologiska utan CCS är en dermokosmetisk hudvårdsserie. I CCS Aloe Vera serie är dock Aloe Vera-råvaran ekologiskt odlad i följande produkter: CCS Aloe Vera Gel (50 ml och 125ml) och CCS Aloe Vera Spray 125 ml.

Innehåller produkterna parfym?

Flera av CCS kroppsvårdsprodukter innehåller parfym (CCS Fuktgivande Hudlotion, CCS Fuktgivande Duschgel och CCS Fuktgivande Duscholja). CCS Fuktgivande Hudlotion finns även som oparfymerad om det skulle vara ett alternativ. CCS Uppfräschande Fotdeo innehåller även parfym. Flera av CCS fotvårdsprodukter innehåller även t.e.x. Eukalyptusolja som är en eterisk olja som både har funktion (antibakteriell) och ger doft.

Finns det några produkter som är oparfymerade?

Ja, följande CCS produkter är oparfymerade:
CCS Intensivt Uppmjukande Fotbadsalt
CCS Vårdande Handkräm
CCS Lösning för Hudsprickor
CCS Fuktgivande Hudlotion, oparfymerad

Är CCS produkter testade på djur?

Vi gör inga djurtester på våra produkter. Det råder totalt förbud mot djurförsök vid framtagande av kosmetiska produkter som ska släppas ut på EU/EES-marknaden.Det är förbjudet att i EU/EES-länder att testa kosmetiska slutprodukter på djur sedan 11 september 2004. Sedan 11 mars 2009 är det också förbjudet att i EU/EES-länder sälja kosmetiska produkter och beståndsdelar som har testats på djur.

Hur lång hållbarhet har era produkter?

De flesta av våra kosmetiska produkter har så kallad ”open jar” märkning. En oöppnad förpackning som har förvarats i rumstempererad miljö håller i 3 år. En öppnad produkt håller i regel i 12 månader. Naturliga ingredienser ska inte exponeras mot starkt ljus eller extrem värme och därför kan hållbarheten vara något kortare om produkten har utsatts för något av dessa förhållanden. Medicintekniska produkter märks med ”bäst före utgångsdatum”. En oöppnad förpackning som förvarats enligt bruksanvisning håller i regel 2-3 år från produktionsdatum. Se utgångsdatum och bipacksedel för varje specifik produkt.

Vad betyder det att en egenvårdsprodukt är klassificerad som en medicinteknisk produkt?

Medicintekniska produkter är märkta med ett CE-märke. Detta är ett krav för samtliga medicintekniska produkter och ett bevis att produkten uppfyller de krav som myndigheten ställer. Den medicinsktekniska klassificeringen innebär att produktionen sker under mycket noggranna och kontrollerade former enligt ett omfattande regelverk och att effekten och riskerna hos produkten är väldokumenterad/bevisad. Krav på medicintekniska produkter gällande dokumentation under utveckling, produktion samt efter tillverkning är mer gedigen än för framtagning av kosmetiska produkter, ett exempel är kraven på genomförd klinisk utvärdering. Kraven på medicintekniska produkter är mer omfattande, i syfte att säkerställa patientsäkerhet.

Vad innebär säkerhetsbedömningen av kosmetiska produkter?

Alla kosmetiska produkter på den europeiska marknaden måste säkerhetsbedömmas av en expert innan de placeras på marknaden. Alla produkter bedöms för att vara säkra för alla konsumenter, d.v.s. både gravida och ammande kvinnor.

Vilka produkter i CCS-portföljen är klassificerade som medicintekniska produkter?

CCS Lösning för Hudsprickor
CCS Aloe Vera Burn Gel

Är produkterna lämpliga för alla åldrar?

CCS är en dermokosmetisk hudvårdsserie så vi följer den generella rekommendationen för egenvårdsprodukter från 12 år om det inte finns en angiven avsedd användning/åldersgräns för den specifika produkten, till exempel att produkten är avsedd för vuxna eller från x år. Kraven på medicintekniska produkter är mer omfattande, i syfte att säkerställa patientsäkerhet. CCS Aloe vera Burn gel är t.e.x. ok att användas av barn, säkerhetsmarginal finns på barn från 6 månader. CCS Lösning för Hudsprickor kan användas av barn från 6 år.

Kan man använda CCS produkter om man är gravid?

CCS kosmetiska produkter är säkerhetsbedömd på vuxna vilket även innefattar gravida och ammande. De flesta av våra produkter kan därför användas av gravida och ammande. Någon försiktighetsskrivning i märkning är därmed inte gällande. Den enda förutsättningen är att man inte har skadad hud. Har man problem med småsår eller eksem så bör man använda läkemedel som rekommenderas av mödravården. Kraven på medicintekniska produkter är mer omfattande, i syfte att säkerställa patientsäkerhet.

Är CCS produkter dermatologiskt testade?

Många av CCS produkter är dermatologiskt testade vilket även står på förpackningen. Dermatologiskt testad hudvård innebär att produkterna har genomgått tester och utvärderingar under översyn av en dermatolog/hudläkare.

Var tillverkas CCS produkter?

Nästan alla av CCS produkter tillverkas i Sverige.

CCS har bytt ut Foot Pro mot en ny variant; Foto pro All-in-one. Vad är nytt?

CCS hittills mest avancerade fotkräm och formula som har fen funktioner i en riktar sig till dig som besvär med mycket torra fötter, förhårdnader, spruckna hälar och dålig lukt och vill ha snabba synliga resultat inom bara ett par dagar.

Innehåller glykol och mjölksyra som effektivt avlägsnar döda hudceller.
Innehåller 10% karbamid som återfuktar på djupet och mjukgör huden.
Långvarig återfuktning i upp till 72 timmar.
Kliniskt bevisad effekt.
Rekommenderad av Sveriges Fotterapeuter
Miljövänligare återvinningsbar förpackning.