Hoppa till innehåll

Fotvårdsrutiner för mjuka och lena fötter

Dina fötter är fantastiska vardagshjältar som behöver daglig omtanke. Grunden till välmående fötter är att hålla dem rena och fräscha. Tvätta dem varje dag med tvål och vatten.

Vårda fötterna med fotbad hemma

Ett perfekt första steg i din fotvårdsrutin! Ta ett avkopplande fotbad med balja då och då – det är ett effektivt sätt att göra fötterna rena och mjuka upp huden på hälarna. Med en kopp te, en ljudbok eller i sällskap av en god vän gör du din fotstund till en extra trevlig stund.

Kom ihåg att lagom är bäst. Fotbadet bör inte vara alltför varmt eftersom värme torkar ut huden. Sikta istället på ljummet vatten och bada fötterna i cirka 15–20 minuter. Torka noga efteråt, även mellan tårna.

CCS Rengörande och Uppmjukande fotbad mjukar upp och djuprengör torra och trötta fötter. Fotbadet innehåller effektivt mjukgörande karbamid och mjölksyra som hjälper till att avlägsnar döda hudceller. Med mild frisk doft av spearmint och lugnande lavendel

Föredrar du ett klassiskt fotbadsalt rekommenderar vi CCS Intensivt Uppmjukande fotbadsalt med 100% karbamid. Detta lyxiga fotbad hjälper till att binda fukt och verkar uppmjukande på förhårdnader.

Återfuktande fotkräm är A-O för en god fothälsa

Oavsett om du använder fotkräm för att lindra torr hud så hjälper en mjukgjord och intakt hudbarriär fötterna att motstå påfrestning så som svampar, mikroorganismer m.m. En intakt barriär är alltid helt nödvändig och en fotkräm en naturlig rådgivning vid alla fotbesvär.

Fotkräm med ingredienser så som karbamid, mjölksyra, glycerin m.m. är särskilt lämplig vid mycket torra fötter. Produkter som även ger snabba resultat är även mycket uppskattade och leder till ökad följsamhet.

CCS Cracked Heel Repair ger resultat redan efter bara tre dagar. Den exfolierar, mjukgör och återfuktar torra fötter med hälsprickor och innehåller karbamid 25% och mjölksyra. Vegansk.

Favoriten CCS fotvårdssalva innehåller 10% återfuktande karbamid, ett ämne som även återfinns i hudens egen fuktfaktor samt eukaluptusdoft motverkar dålig lukt. Den gör huden mjuk, återfuktad och förbättrar hudens skyddsbarriär. Huden blir smidigare och känns mjukare. Vegansk.

När basrutinerna inte räcker till

Om du lider av särskilt spruckna hälar, mycket friktion som återkommande leder till liktornar eller du ska bära nya skor m.m. Denna del i rutinen kan ses tillfälligt eller som en återkommande del i sin rutin. Det finns även fotskyddsprodukter, som inlägg eller tåhättor.

CCS lösning för hudsprickor hjälper till att stänga ute bakterier och mikroorganismer m.m. vid sprickor.

Även produkter som medför mindre risk mot skav hjälper till att hålla fötterna i toppskick och huden får en silkig hinna. Testa CCS Anti-Skav fotspray som hjälper till att bilda en silkig film på huden för att förhindra friktion och skav.

Det är också vanligt att känna sig varm eller fuktig om fötterna och då är CCS uppfräschande fotdeo din bästa vän!